Dagbesteding

Bij Zorggroep Perspectief vinden we het belangrijk dat mensen een passende en zinvolle daginvulling hebben. Voor mensen die (nog) niet toe zijn aan reguliere arbeid of vrijwilligerswerk, bieden wij interne dagbesteding. Dit is in de vorm van een klussendienst, waarbij klussen in en rondom de gebouwen van Zorggroep Perspectief worden uitgevoerd. De werkzaamheden wisselen: van werken in de tuin tot kleine klussen in huis. Dit gebeurt altijd onder supervisie van een dagbestedingsbegeleider.

Sinds 1 januari 2020 wordt er vanuit Zorggroep Perspectief ook dagbesteding aangeboden bij de Vliegvisvijver in Assen. De daginvulling daar is heel divers. Er kunnen klussen en onderhoud in en om het gebouw worden gedaan. Ook worden de visvijver en de natuuromgeving onderhouden. In het visseizoen kan je er vissen en in de zomer zwemmen. Het is een mooie, natuurrijke omgeving waar ook gewandeld kan worden. Daarnaast is er ook ruimte voor eigen projecten, zoals sporten (er is een mountainbikeparcours in de buurt) en het opzetten van een moestuin. In het gebouw van de vliegvisvijver kunnen spellen worden gespeeld, kan koffie worden gedronken en kan je tot rust komen. Leden van de vliegvisvijver kunnen er eten en drinken halen, wat verzorgd wordt door de dagbesteding.

Voor het deelnamen aan dagbesteding is een indicatie nodig. Op basis van deze indicatie stellen we vast hoe vaak iemand bij de dagbesteding terecht kan.

Dagbesteding Zorggroep Perspectief      Zorggroep Perspectief Dagbesteding Vliegvisvijver