Ambulante begeleiding

Bij Zorggroep Perspectief bieden we ambulante begeleiding. De begeleider komt dan bij de cliënt thuis langs. Dat is handig voor mensen die wel zelfstandig willen (blijven) wonen, maar die wat ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij het ordenen van de administratie, gesprekken met instanties en omgaan met geldzaken. We kunnen ook helpen bij het aanbrengen van structuur in de dag, het vergroten van sociale vaardigheden en het zoeken naar een passende daginvulling. We kijken naar wat mensen willen en naar wat ze nodig hebben. Zo kunnen we samen toewerken naar het vergroten van de zelfstandigheid.

Zorggroep Perspectief streeft ernaar met cliënten de samenwerking aan te gaan. Het is belangrijk dat cliënten zich realiseren dat zijzelf verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling in het begeleidingsproces. Hulpvragen en doelen worden beschreven in het begeleidingsplan dat samen met de cliënt wordt opgesteld. Het wordt nadrukkelijk doorgesproken en de cliënt tekent ervoor het eens te zijn met de inhoud. Binnen Zorggroep Perspectief betekent dit dat het begeleidingsplan een product is van de samenwerking tussen cliënt en begeleider. Elk op hun eigen gebied zijn ze verantwoordelijk voor het naleven van de afspraken en het werken aan de doelen.
Zo werken cliënt en begeleider aan empowerment van de cliënt tot dat deze in staat is met minder of zelfs zonder begeleiding toe te kunnen.

Werkgebied ambulante begeleiding: Zorggroep Perspectief biedt ambulante ondersteuning aan in de gemeenten Noordenveld, Aa & Hunze, Tynaarlo, Assen, Midden-Drenthe, Midden-Groningen, Westerkwartier en omstreken.