Thuisbasis Veteranen – Eelde

Thuisbasis Veteranen levert beschermd wonen voor militaire veteranen (en andere geüniformeerden) die door hun opgelopen problematiek niet meer zelfstandig kunnen functioneren. De Thuisbasis Veteranen is een huis voor veteranen die behoefte hebben aan een rustige en stabiele omgeving. Thuisbasis Veteranen is gevestigd op een landgoed in Eelde. De locatie ligt midden in een natuurgebied en is daarmee een perfecte woonplek voor veteranen die in een prikkelarme omgeving willen wonen. De Thuisbasis Veteranen ligt op loopafstand van een bushalte waardoor je makkelijk gebruik kan maken van de busverbinding. Het centrum van Eelde heeft alle nodige voorzieningen.

Bij de Thuisbasis Veteranen is door de weeks tussen 09:00 en 17:00 begeleiding aanwezig maar er is 24 uur per dag begeleiding op afroep mogelijk. Indien er acute begeleiding nodig is kan deze binnen 2 minuten aanwezig zijn.

In totaal is er ruimte voor 15 veteranen, daarnaast is er een Bed-Bad-Brood regeling en een crisiskamer beschikbaar. Iedere cliënt heeft zijn/haar eigen slaapkamer en de woonkamer, eetzaal, keuken, badkamers en toiletten worden gedeeld. Ook is er een sportzaal aanwezig en op het terrein rondom de Thuisbasis Veteranen is een plantenkas, moestuin, imkerij en een plek voor huisdieren.

Iedere middag wordt er gezamenlijk gegeten. Het huis en het terrein worden door de cliënten en de begeleiding netjes en schoon gehouden.