Actuele informatie omtrent het Coronavirus

Coronavirus – Maatregelen bij Zorggroep Perspectief

De Rijksoverheid actualiseert regelmatig de te nemen maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Op dit moment wordt aangeraden:

  • Thuis te blijven bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts;
  • Sociale contacten te mijden;
  • Zoveel mogelijk thuis te werken of werktijden te spreiden enz.
  • Bezoek aan/van kwetsbare personen te beperken.

Wij nemen hierin uiteraard onze verantwoordelijkheid. Naar u, uw omgeving, de cliënten, hun omgeving en naar onze medewerkers. Dit betekent concreet dat wij, zoals aanbevolen, de komende weken fysieke afspraken zoveel mogelijk zullen vermijden. Ambulante hulp zullen wij – indien mogelijk – telefonisch verlenen. De cliënten die op onze locaties wonen houden we op de hoogte van de te nemen maatregelen en hun rol daarin. Eén van de maatregelen is dat er geen extern bezoek kan worden ontvangen. Ook het afleggen van niet noodzakelijke bezoeken door onze cliënten buiten hun woonlocatie, raden we ten nu zeerste af.

Voor onze medewerkers geldt ook dat we fysieke ontmoetingen tot een minimum terugbrengen. Personeel dat thuis kan werken werkt vanaf 16 maart (in ieder geval tot 6 april) thuis. Onderling overleg vindt telefonisch en online plaats. Wij ontvangen dus voorlopig geen externe bezoekers op onze vestigingen. Wilt u iets komen brengen, deponeer het dan in onze brievenbus of stuur het – liever – digitaal.

Wanneer u al een afspraak bij ons heeft ingepland zullen wij contact met u opnemen om hiervoor een alternatief te regelen.

Daarnaast zullen we de gebruikelijke hygiënemaatregelen in acht nemen, zoals aanbevolen door het RIVM.

We vragen ook uw begrip voor een mogelijk verminderde telefonische bereikbaarheid aangezien kantoormedewerkers thuiswerken. Dit kan betekenen dat een collega wellicht niet direct bereikbaar is maar dat u teruggebeld zult worden. De meest efficiënte weg is dat u via e-mail contact met ons opneemt via info@zorggroepperspectief.nl .

Update: 16-03-2020