Menselijke Professionaliteit en Professionele Menselijkheid

Werkwijze

Begeleidingsplan
De persoonlijk begeleider van de cliënt zorgt ervoor dat zes weken na de start van de zorg het eerste begeleidingsplan klaar is. De persoonlijk begeleider begint het plan te schrijven op basis van de informatie die door de cliënt is aangeleverd en in het dossier te vinden is. Samen met de cliënt en/of zijn netwerk wordt deze informatie aangevuld. Op basis van de resultaatgebieden uit de indicatie worden SMART doelen geformuleerd met een heldere werkwijze. Het plan wordt besproken met de cliënt en indien deze het eens is met de inhoud, wordt het plan door hem ondertekend. Elk half jaar wordt het begeleidingsplan geactualiseerd.

Netwerkkaart
Wanneer het tweede begeleidingsplan geschreven wordt, wordt met de cliënt de netwerkkaart ingevuld. Deze dient ertoe inzicht te geven in ondersteunende contacten of het ontbreken daarvan. De informatie van de netwerkkaart kan leiden tot het opstellen van een doel of doelen op dit gebied die vervolgens worden opgenomen in het begeleidingsplan.

Individuele risicoanalyse
Het invullen van de vragenlijst 'Individuele risicoanalyse' dient ertoe in beeld te brengen of er individuele risico's zijn (lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid, gedrag en omgang, cliëntveiligheid) om op tijd interventies te plegen waar nodig.

Methodiek
Gezien het feit dat cliënten van Zorggroep Perspectief veelal gediagnostiseerd zijn met een Autisme Spectrum Stoornis maakt Zorggroep Perspectief gebruik van de methodiek 'Geef me de vijf'. De ervaring leert dat ook cliënten zonder ASS baat hebben bij deze gestructureerde, heldere methodiek. Vandaar dat wij organisatie breed de methode 'Geef me de vijf' toepassen.

Contactgegevens

Bezoekadres
Oosterbroek 1

9761 TG Eelde

Postadres
Postbus 203
9760 AA Eelde

0592 - 300249
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.